Dagens studenter och deras musiksmak

Något som alltid skiftar med tiden är musiken och vad som är mest populärt för dagen. Här kan detta jämföras lite grann med mode, men att det inte riktigt sker så snabba förändringar. Under lång tid nu har exempelvis den moderna countrymusiken varit mycket het. Här har det handlat om grupper som Florida Georgia Line och singelartister som Clay Walker, Randy Houser och Dylan Scott. Nu är väl kanske inte det något som merparten av alla studenter faller för, utan här handlar det då om att vara den som hänger med i main stream.

Nu är det dock så att även main stream musik skiftar med åren. Detta om du ska se det som den stora massan gör. För dem betyder main stream det som gillas mest för dagen. I det fallet kan det under årens lopp ha varit allt från hårdrock till gammeldans. Ja, hur som helst ska det inte ältas mera om det. Här kommer tre typer av musik som är lika viktiga för studenten 2019 som studentskylten när de springer ut

Ariana Grande och Lady Gaga

Tydligen är denna musikstil den absolut hetaste just nu, och toppar alla tänkbara listor både på radio och TV. Här kan detta jämföras lite med 80-talets discomusik, men med mycket mera sexig utstrålning, otroligt heta brudar i alla videos samt odräglig klädsmak och hackande ljud. Ja, inte handlar det om T-Rex just nu i alla fall. I vilket fall har Lady Gaga hållit sig kvar på toppen länge, och det betyder ju att hon måste göra något rätt. Faktum är att hon också ändrat stil till det bättre. Lady Gaga är helt enkelt på rätt spår.

Det svenska stjärnskottet Molly Sandén

Ja, Molly Sandén är naturligtvis en stor hit bland både tjejer och killar i det svenska studentsamhället. Här handlar det mera om något som inte alls handlar och fest och fart. Det är helt klart caféstatus på denna skönsjungande bruds musik. Vad ska det sägas om Molly Sandén? Vem är hon egentligen? Jo, hon skulle nog kunna presenteras som en modern Tomas Ledin som fått en lätt dyning av Ulf Lundell. Sedan har de skapat en fantastiskt kvinnlig suverän sångröst till detta kompletta paket. Vad tycker du själv?

Den nya vita pop-rappen

Ja, det later väl skumt som sista val. Vita killar som rappar och lägger detta i vanlig dreglande popmusik? Hur är det bara möjligt? Tupac Shakur skulle förmodligen vrida sig i kroniska smärtor i sin grav. Det bryr sig exempelvis inte Post Malone om i nya hit-låten Wow. Här snackas det snabbt och det ljuder modern popmusik i bakgrunden. Det bästa av allt är att klyschan av att alltid ha en snygg brud som skön-sjunger refrängen inte längre finns. Här är det bara att njuta i fulla drag.