Min första elgitarr


Som liten knatte kikade jag naturligtvis på alla de populära banden och musikerna. I och med att jag själv var musikintresserad och ville skapa ett band som spelade 50-talsmusik så var det ju viktigt att ha det rätta instrumentet. Du som har läst min blogg känner till att det var en gitarr, eller rent ut sagt en elgitarr. Här behövde jag faktiskt inte alls köpa min första gitarr. Min farsa hade en i garderoben från det år jag var född. Detta var en Gibson Les Paul Goldtop från 1952. Inget snack om saken detta var den bästa gitarr som någonsin sett dagens ljus.

Något som är extra roligt är att jag fortfarande har den kvar som ett minne. Hel och fin är den också, helt utan repor. Numera går dessa för mycket höga summor som jag sett på nätet. Ja är det inte fantastiskt så mycket det finns på denna plats. När jag växte upp var det uppslagsboken som gällde. Hur som helst ligger värdet på cirka 80000-100000 för denna lilla elgura som jag hade så många sköna timmar med. Säljer den gör jag dock inte, då minnet som lever i den är det mest värdefulla för mig.