Min kärlek till Dirty Dancing

När det gäller film så är jag naturligtvis en stor älskare av alla de filmer som också innehåller musik från 60-talet. Här är det då speciellt en film som har förfört mig under alla år sedan den skapades. Detta är Dirty Dancing som kom ut så sent som 1987. Här är det Patrick Swayze och Jennifer Grey som innehar huvudrollerna och gör detta med bravur. Även alla andra karaktärer i denna film är helt unika och precis som det förhöll sig på den gamla goda tiden. Helt enkelt en film som har satt djupa spår i mig rörande både känslor och handling samt den sköna 60-talsmusiken förstås.

Det handlar om en sommar på Catskills Resort, dit familjen Houseman valt att lägga sin semesterresa. Här är det Frances ”Baby” Houseman som faller pladask för den tuffa dansaren Jonny Castle. Ja, det händer så mycket mera i denna film och den är verkligen väl värd att se. Jag själv lyssnar naturligtvis mera än jag ser på den numera. Den filmrullen kan stå på och dåna ut den mjuka och sköna musiken en helt vanlig dag när jag städar toaletten eller lagar mat. Ja, alla har vi våra udda sätt att leva. Detta var ett av mina många.